Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی دولت: من از زحمات سیف و عراقچی تشکر می‌نم چرا که مدیران پاک و سالم ما بوده و هستند.ربیعی ادامه داد: بحثی که صورت گرفته بر سر سیاست های تزریق ارز به بازار است و نهایتا به ترزیق ارزی که غیر از صرافی ها در بازار صورت گرفت،خلاصه شده است.

گروه اقتصادکلان بازارنیوز: علی ربیعی امروز دوشنبه در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سوالی درباره افزایش قیمت خودرو و برخورد با شرکت های خودرو سازی گفت: چون مدیرعامل ایران خودرو عمدی و بدون هماهنگی قیمت خودرو را افزایش داد برکنار می شود و فردی به نام علی آبادی به عنوان مدیرعامل ایران خودرو شروع بکار خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی دولت در رابطه با ممنوع الخروجی مدیرعامل سایپا نیز گفت: موضوعی که برای مدیرعامل سایپا به وجود آمد به دلیل شکایت مشتریان از وی بود.

وی با بیان اینکه افزایش قیمت خودرو قابل نقد است و باید بررسی شود، اظهارداشت: موضوع خودرو از مسائل مهم محسوب می شود، زیرا این صنعت هم اشتغالزایی بسیاری دارد و هم قیمت آن بر دیگر اقلام تاثیر می گذارد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه  غالب سهام خودرو سازان خصوصی است، گفت: با این وجود خودرو سازی یک موضوع ملی است و با توجه به تاثیرات گسترده آن زمان بسیاری برایخصوصی سازی نیاز دارند.

برخی کشورها با دوتا توییت دستخوش تلاطم می‌شوند

ربیعی در ادامه با اشاره به فشارها و تحریم‌های آمریکا علیه ملت ایران گفت:‌ فشارها و تهدیدهایی که آمریکا امروز برعلیه دولت ایران تحمیل می کند فقط در راستای از هم پاشاندن دولت ایران نیست، بلکه هدف آن ایران، و نهاد و دولت و ملت در ایران است.

وی افزود:‌در آستانه هفته دولت اعلام می‌کنم که ما از یک شکنندگی که بازار ما را بهم زد و تعادل منفی ایجاد کرد، عبور کردیم و به یک تعادل رسیدیم و در سال ۱۳۹۸ و ۹۹ به سمت تعادل مثبت حرکت خواهیم کرد و به امید خدا شاخص‌ها بهبود پیدا کرده و بهتر خواهد شد.

سخنگوی دولت با بیان این که برخی کشورها با دوتا توییت دستخوش تلاطم می‌شوند، گفت:‌ فشاری که آمریکا بر دولت و ملت ایران در این مدت چند ماه وارد کرد؛ حتی دولت‌های با رشداقتصادی بالا و با ثبات را دستخوش تغییر و بی ثباتی می‌کرد و برای آنها مشکل ایجاد می‌کرد. یادمان نرود که ترامپ فکر می کرد ما در سه ماه فرو می پاشیم و این جمله را لابی‌های صهیونیستی گفتند که ایران خیلی بزرگ است و این جملات را خیلی گفتند و در رسانه ها تکرار شد.

نخواستیم کام مردم را تلخ کنیم

ربیعی گفت:‌ما در کنار مردم از این مرحله عبور کردیم و مقاومت کردیم و در آستانه هفته دولت باید بگویم دولت با خود و مردم تجدید پیمان می‌کند که در کنار رنج مردم قرار داریم ومشکلات مردم را درک می‌کنیم. اما نخواستیم با بیان سختی‌های دولت کام مردم را تلخ کنیم

وی اظهارداشت:‌ برخی مخالفان در داخل و مخالفان جدی در خارج می‌خواستند با بازنمایی‌ها و برجسته سازی‌های ناروا روی روان جامعه تاثیر بگذارند امروز ما در کنار هم از این‌ها عبور کردیم. دولت و ملت با همدیگر از کنار مشکلات عبور خواهیم کرد.

سخنگوی دولت اضافه کرد: علائم ثبات بازار، ارز، شاخص های بورس، تجارت خارجی و صادرات هرچند که محدود است اما از واردات پیشی گرفته است. علاوه بر این رشد تولیدی که صورت گرفت و از نفت کندگی که از بودجه اتفاق افتاد همه علائم مثبتی است که در سایه اتحادی که داشتیم و با مجموعه تلاش هایی که در دولت صورت گرفت و راهنمایی هایی که رهبری کردند که از ایشان تشکر می کنیم، محقق شد.

ربیعی با اشاره به برنامه های هفته دولت و پروژه‌ هایی که  به بهره برداری می رسد، گفت:‌ امسال در هفته دولت از  پروژه های مختلف فرهنگی از جمله ساخت سینما در شهرهای کوچک بهره داری می شود. در وزارت نیرو، اشتغال روستایی و نفت و گاز هم پروژه های مختلفی بهره برداری می شود.

سخنگوی دولت یادآور شد:‌ دولت امسال پروژه های جتماعی- فرهنگی را در دست بهره برداری دارد، قطعا به سمت برخورداری شهرهای کوچک از مکان های فرهنگی و اجتماعی حرکت می کنیم، ساخت مکان‌های فرهنگی در شهرهای کوچک از جمله سینما را در برنامه های دولت داریم.  

درباره ذخیره کالاها نگرانی نداریم

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهور با بیان اینکه بعد از آنکه آقای همتی از گمرکات بازدید کردند، وزرای دیگر نیز موظف بازدید شدند، اظهار داشت: موانع گمرکی اینها حل شده است. بعضی‌ها کالا آورده‌اند و تازه می‌خواهند ارزش بگیرند. این مسئله مسیر را دشوارتر کرده است. دو سه شرکت خصوصی، ذرت و سویا آورده‌اند. البته من عدد و رقم لازم را از میزان ذخیره کالاها در انبارها را ندارم.  

ربیعی ادامه داد: رئیس بانک مرکزی، وزیر کشور و وزیر اقتصاد از آنجا بازدید داشته‌اند. خوشبختانه کالاهایی که امروز ما در انبار داریم از مدت مشابه سال قبل قطعا بیشتر است و نگرانی در این باره نداریم.

وی با بیان اینکه برخی در مورد واردات برنج نگران بودند که ما تصمیم گرفتیم در زمانی که شالیکاران برنج خود را عرضه می‌کنند، وارداتی هم در این زمینه صورت نگیرد، تصریح کرد: اکنون یک نظمی در بازار ایجاد شده است. باید برای قصه دراز و طولانی سیب‌زمینی و پیاز که هر سال با وجود صادرات موجب کمبود و گرانی می‌شود، پیش‌بینی‌هایی انجام شود.  

سخنگوی دولت با بیان اینکه اکنون واردات به موقع صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: میزان انبارداری در حال رعایت شدن است. کالاهای استراتژیک هم علاوه بر نیاز امروز بازار، چند برابر آن در انبارها نگهداری خواهد شد. اکنون وضعیت ما مشخص و مطلوب است.  

ربیعی افزود: خوشبختانه هم ارز لازم داده شد و هم کالاها به کشور وارد می‌شود و قطعا تحریم نمی‌تواند اثرگذار باشد.

سیف و عراقچی مدیران سالم و پاک هستند

وی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات احمد عراقچی که گفته دولت در بازار ارز اختلال ایجاد کرده است گفت: من از زحمات سیف و عراقچی تشکر می‌نم چرا که مدیران پاک و سالم ما بوده و هستند.

ربیعی ادامه داد: بحثی که صورت گرفته بر سر سیاست های تزریق ارز به بازار است و نهایتا به ترزیق ارزی که غیر از صرافی ها در بازار صورت گرفت،خلاصه شده است.

مسئولیت مداخله در بازار ارز با دولت است

سخنگوی دولت گفت: این سیاستی است که نه ما حتی کشورهای همسایه خودمان برای این که به مردم فشار نیاید،انجام می دهند و این یک مداخله طبیعی است بنابراین هر اقدامی که در زمینه سیاست مداخله در بازار ارز بوده مسئولیت آن به عهده دولت است.

وی یادآور شد: ضمن آن که به صرافی‌ها هم بانک مرکزی مجوز می دهد و صرافی ها با مجوز بانک مرکزی می توانند ارز بفروشند. بنابراین مجوز دست بانک مرکزی است و هر روشی بانک مرکزی اقدام کند آن مجوز تلقی می‌شود.  

ربیعی گفت: دولت از برخورد با تخلف حمایت می‌کند، اگر کسی در این میان تخلف و فسادی داشته باشد قطعا دولت از برخورد با آن حمایت خواهد کرد و ما مطمئن هستیم که آقای سیف و عراقچی سود و نفع شخصی نداشتند به نفع بازار و با هدف کنترل بازار در آن مداخله کرده اند اما نقد این سیاست که آیا درست بوده یا نه مرجع آن مشخص است.

سخنگوی دولت افزود: چیزی که عنوان شده است ۱۵۹ میلیون دلار که خارج از آن چارچوب بوده است که قطعا همه اینها براساس سنت هایی که بوده و تشخیصی که در آن موقع داده شده، انجام شده است.

مدیر عامل جدید ایران خودرو کیست؟

بنا به اعلام سخنگوی دولت عباس علی آبادی امروز به جای هاشم یکه زارع سکان مدیریت ایران خودرو را به دست می‌گیرد.

علی آبادی از سال ۸۸ مدیر عامل مپنا بوده است.

در رزومه علی آبادی، معاونت وزیر نیرو در امور برق و انرژی و ریاست هیأت مدیره شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران دیده ‌می‌شود.

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Em0 برچسب ها: ربیعی ، سخنگوی دولت ، عراقچی ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: ربیعی سخنگوی دولت عراقچی بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۲۰۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلاف نرخ ارز، زخمی کهنه بر پیکر اقتصاد ایران؛ ضرورت تصمیم قاطع دولت برای تک نرخی کردن دلار

تصمیم دولت برای حمایت از اقشار آسیب پذیر در بازار کالاهای اساسی، نهاده‌های دامی، دارو و تجهیزات پزشکی اگرچه هدف پشتیبانی از مردم را دنبال می کرد، اما به مرور زمان با رانت ارزی که به طور طبیعی به دلیل اختلاف قیمت دلار نیما با بازار آزاد که یک مشکل سنواتی و سنتی است، شکل گرفت؛ اقلام مشمول دریافت این ارز محدودتر شدند و حالا فاصله بین دلار نیما با نرخ غیررسمی، مشکلات بیشتری را نمودار ساخته است که به خصوص در میان شرکتهای بورسی، سر و صدای زیادی به‌ پا کرده و پس لرزه های آن به سهامداران هم رسیده است؛ پس شاید زمان آن رسیده که دولت در این راستا تصمیم جدی تری بگیرد. 

رجا ابوطالبی در اقتصادآنلاین نوشت: افزایش نرخ دلار آزاد و سرکوب آن در تمامی دولتها مسبوق به سابقه بوده است. افزایشی که در سال های اخیر منجر به رشد فاصلۀ این دو نرخ شده و چالش های زیادی را به وجود آورده است، به نحوی که افزایش انگیزه واردات فارغ از نیاز تشدید کرده و در نهایت، منجر به کاهش شدید تراز تجاری کشور شده و طبیعتأ این مسأله موجب افزایش نرخ دلار آزاد در سال‌های آتی خواهد شد.

در این میان، اگرچه بازار غیررسمی ارز در هیچ کشوری به وسعت ایران شکل ندارد و به رسمیت شناخته نمی شود، اما به هر حال واقعیتی است که حداقل در ۵ دولت گذشته و فعلی وجود داشته و ادامه هم یافته است و متاسفانه بازار را هم تحت تاثیر قرار داده است، به نحوی که بسیاری از مواد اولیه تولید و خطوط کارخانجات، با احتساب ارز آزاد محاسبه می شود و نرخ نیمایی جایگاهی در محاسبات ندارد.

در واقع، صنایع کشور تمام هزینه‌های خود را با نرخ دلار آزاد پرداخت کرده؛ اما در نقطه مقابل به علت سیاست‌های رفع پیمان سپاری ارزی و بازگشت ارز صادراتی، ناگزیر مجبور به بازگشت ارز خود با نرخ نیمایی هستند؛ پس طبیعتا این اختلاف زیاد بین این دو نرخ، علاوه بر ایجاد رانت برای عده‌ای خاص به خصوص برای اشخاصی که به منبع دلار نیما دسترسی دارند، سود شرکت‌ها و صنایع را کاهش داده و در صورت تداوم این روند، انتظار نابودی بعضی از شرکت‌ها نیز دور از ذهن نیست.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که اختلاف ۲۰ هزار تومانی بین دلار آزاد و نیما، بیشترین ضربه را به دو صنعت بورسی کشور یعنی صنایع شیمیایی و پتروشیمی و آهن و فولاد می‌زند و زیانی بالغ بر ۵۰۰ همتی را متحمل اقتصاد کشور می‌کند.

این برآورد زیان را حتی می‌توان در صورت‌های مالی شرکت‌ها جست‌وجو کرد؛ جایی که در تمام صنایع، حاشیه سود اکثر نمادهای بازار در سراشیبی سقوط قرار دارند و ادامه این روند برای هیچ اقتصادی مطلوب نیست.

تاثیر این اختلاف به حدی است که تمام فعالین صنعت در خصوص عواقب آن ابراز نگرانی کرده‌اند؛ به‌طوری که حتی مهدی پورقاضی، عضو سابق اتاق بازرگانی تهران معتقد است نیرویی فرای ۳ قوه جلوی کاهش این اختلاف ایستاده است؛ البته وقتی سیاست‌های برخی نهادهای دولتی را دنبال می‌کنیم، متوجه می‌شویم که واقعا انگیزه‌ای برای تک نرخی کردن دلار وجود ندارد؛ چراکه در بعضی از روزها و در اقدامی نمادین تنها ۱ ریال قیمت دلار نیما افزایش می یابد.

حال اگر این اختلاف به صفر برسد چه تغییری در ارزش بازار صنایع به‌وجود خواهد آمد؟

در صورت از بین رفتن کامل اختلاف بین دلار آزاد و نیما، هزینه‌ی تحمیلی به شرکت‌ها کاهش می‌یابد، جریان نقدی مناسبی وارد صنایع شده و بازاریابی و میل به صادرات و فروش افزایش می‌یابد و دولت نیز با رصد دقیق کوتاژهای صادراتی می‌تواند منابع خود را تامین کرده و جیب رانت خواران از این فربه‌تر نمی‌شود.

تصویر زیر برآورد تقریبی افزایش ارزش بازار صنایع در صورت تک نرخی شدن دلار را به نمایش می‌کشد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سخنگوی شهرداری تهران: توصیه‌های چمران فصل‌الخطاب است
  • نشست خبری سخنگوی دولت آغاز شد
  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • آینده صنعت خودرو ایران؛ ارزخوری یا خودروسازی؟
  • اختلاف نرخ ارز، زخمی کهنه بر پیکر اقتصاد ایران؛ ضرورت تصمیم قاطع دولت برای تک نرخی کردن دلار
  • مدیران خودرو 777، میزبان سران اقتصادی آفریقا و ایران
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • قیمت تولیدات ایران‌خودرو در بازار +جدول
  • چری در نمایشگاه خودروی پکن ۲۰۲۴ با رویکرد «اکوسیستم متنوع»
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ کدام خودرو امروز گران شد؟